Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Gemberkip met honing (Indonesië)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 25 minuten, Anders

Laatst aangepast: 25 sep. 2006, 10:42 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400g kipfilet in plakjes
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetl. ketjap
  • 1 eetl. honing
  • 50g verse gember, fijngesneden
  • 5 lenteuitjes, in stukjes
  • 2 eetl. olie
  • 10 champignons, in plakjes

Bereiden

Bak in een wok of hapjespan de ui samen met de knoflook licht aan in de olie. Neem de ui en knoflook daarna uit de pan en houd ze apart. Bak vervolgens de kip in de olie op een hoog vuur om en om goudbruinen gaar. Voeg daarna de champognons, lente-ui en gember toe en laat deze kort meebakken. Voeg ook de bewaarde gebakken ui en knoflook, ketjap en honing toe en roerbak het mengsel op een hoog vuur. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de gemberkip met rijst of nasigoreng.

Tip: Door het gerecht een dag van tevoren te bereiden zullen de smaken zich goed met elkaar mengen en zal het nog smaakvoller zijn.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.