Avatar

Eigen recept van... Sandra Zuidema

Krupuk Udang Sidoarjo (garnalenkroepoek)

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 11 mrt. 2015, 14:14 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr tapiocameel
  • 75 gr gepelde garnalen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetl water
  • zout naar smaak

Materialen

  • Keukenmachine, bananenblad of aluminiumfolie, rijststomer

Bereiden

Maal de garnalen samen met de knoflook fijn.

Meng vervolgens alle ingrediƫnten tot een glad deeg en maak hier een lange rol van.

Verpak deze in bananenblad of in aluminiumfolie en laat dit in een rijststomer ongeveer 2 uur stomen.

Laat de rol afkoelen en verwijder het bananenblad of aluminiumfolie. Snijd het deeg in dunne plakjes en laat deze plakjes in de oven drogen (70 graden). Het drogen in de oven duurt 10 tot 12 uur. Hierna is de kroepoek klaar om te frituren.

Bronvermelding

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.