Avatar

Eigen recept van... Wies Hooft

Limburgs zuurvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 aug. 2006, 20:26 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram runderpoulet
  • 25 gram margarine
  • 4 grote uien
  • 6 kruidnagel
  • 4 laulierblad
  • 2 dl azijn
  • 5 dl water
  • 5 lepels appelsiroop
  • 3-4 lepels suiker
  • 2-3 lepels maizena

Bereiden

schil de uien en snipper ze.

doe boter in de pan en voeg de uien toe.

bak ze glazig voeg dan het vlees toe samen met de kruiden.

bak alleseen 15 min.door voeg dan de azijn toe laat alles onder een zacht vuurtje nog een 45 min door sudderen.

voeg het water met kleine beetjes toe.

als het vlees gaar is doe enkele lepels appelsiroop toe en naar smaak enkele lepels suiker.

proef of je de smaak lekker vind voeg anders naar gelang van smaak azijn of suiker toe.

maak met iets maizena de saus aan.

je hebt nu een lekker limburgs zuurvlees.

eet smakkelijk.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.