Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Gerookt brood met knoflookmousse

Brood/sandwiches, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 90 minuten, Anders

Laatst aangepast: 05 feb. 2005, 16:09 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • bloem

Bereiden

125 ml slagroom

1 bol knoflook

100 gram bloem

1 tl gist

75 ml water

snufje zout

1 tl suiker

2 el gerookt paprikapoeder (te koop in Spaanse delicatessenwinkels)

De totale hoeveelheid brood in dit recept is 3x te veel, je kunt ook 1/3 maken maar dan worden het zulke kleine hoeveelheden dat het erg moeilijk afmeten is. We maken in dit recept dus wat meer deeg, en bewaren de rest van het brood voor een andere gelegenheid.

Verwarm de oven voor op 200 graden, wikkel de knoflook in aluminiumfolie, en doe de knoflook 40 minuten in de oven. Laat de knoflook dan afkoelen en pers het vruchtvlees in een bakje. Klop de slagroom lobbig en voeg naar smaak de knoflook en peper toe.

Meng de bloem, gist, water, zout, suiker en paprikapoeder door elkaar tot een elastisch deeg. Kneed vijf minuten door. Doe in een kom, leg er een theedoek op en laat een uur rijzen op een plek waar het niet tocht. Kneed dan het deeg twee minuten door en laat het weer een uur rijzen. Verwarm dan de oven voor op 180 graden, maak voorzichtig 12 bolletjes van het deeg. Bak in ongeveer 15 minuten gaar in de oven, na 7 minuten keren.

Leg op elk bordje een toef knoflookmousse, als je amuselepels hebt kun je de mousse daarop scheppen. Steek lange cocktailprikkers in vier bolletjes brood en leg op elk bordje een broodbolletje

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.