Avatar

Eigen recept van... Siska Wolf

Pruimencarre met boerenkwark

Gebak, Hapje, 8 personen, Wachttijd 45 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 11 feb. 2014, 15:22 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 theel kaneelpoeder
  • 1 theel gemberpoeder (djahe)
  • 1/2 theel kruidnagelpoeder
  • 500 gram kwetsen of andere pruimen
  • 1 pot of beker boerenkwark ( 500 gram)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kneed met de mixer met kneedhaken of in de keukenmachine een kruimelig deeg van de roomboter, 175 gram suiker, het ei, bakmeel en de specerijen.

Druk ongeveer 2/3 van het deeg uit op de bodem van een ingevette rechthoekige taart- of brownievorm (26x18 cm).

Maak er een opstaande rand van 1 cm in.

Halveer de pruimen, haal de pit eruit en snijd in kwarten.

Leg de pruimen op het deeg, snijkant naar boven.

Strooi er de resterende 25 gram suiker over.

Verkruimel de rest van het deeg boven de pruimen.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40-45 min. bruin en gaar.

Laat de taart in de vorm afkoelen.

Snijd de taart in stukken en serveer met een flinke schep boerenkwark.

Variatie:

In plaats van pruimen kun je perziken, nectarines of abrikozen nemen.

Bronvermelding

Delicious

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.