Avatar

Eigen recept van... Johanna van Dingenen

'Courgetteschotel met ham en kaas' Recept van Sonja Bakker

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Bereidingstijd 25 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 06 dec. 2017, 16:21 | 40 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram ongekookte spaghetti
  • 200 gram hamreepjes
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 200 ml kookroom light
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • 3 eetl olijfolie
  • peper & zout

Materialen

  • Ovenschotel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de ui, de knoflook en de courgettes.

Kook de spaghetti beetgaar.

Verhit de olijfolie en bak hierin zachtjes de ui en de knoflook aan, voeg de courgettes toe.

Voeg de hamreepjes en de kookroom toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Schep de uitgelekte spaghetti in de ovenschaal.

Schenk de courgettesaus erover en bestrooi met geraspte kaas.

Zet de ovenschaal circa 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

NB: heb zelf nog wat Provencaalse kruiden toegevoegd tijdens het roerbakken. Dit kunnen ook Italiaanse kruiden zijn. Volg je smaak.

Kcal p.p. 481

Bronvermelding

Sonja Bakker voot Lidl

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.