Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Aspergeragout met kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 60 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 01 feb. 2005, 16:04 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g. asperges
  • 1/4 blik champignons
  • 2 st. laurierblaadjes
  • 1 1/2 theel. gemalen rozemarijn
  • zout en peper
  • 300 g. kuikenborstfilet
  • 2 blik kipperagout (a 1/2 l.)
  • 3 eetl. sherry
  • 3 eetl. koffieroom
  • 1 takje peterselie

Materialen

  • Pan, nog een pan.

Bereiden

Voorbereiding:

Met een dunschiller asperges schillen van onder de kop naar beneden. Houtachtige uiteinden ca. 2 cm afsnijden. asperges in stukken van 4 cm. snijden.

Boven een litermaat de champignons afgieten en met ware aanvullen tot 1 dl. In pan doen.

Aan pan toevoegen: asperges, laurierblaadjes, rozemarijn, zout en peper. Met deksel op pan ca. 30 minuten zachtjes koken. Kip in stukjes snijden. Aan asperges toevoegen. Nu nog ongeveer 15 minuten gaarkoken.

Laurier verwijderen.

De bereiding:

In een andere pan kipperagout verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Hieraan toevoegen: asperge-kipmengsel met kookvocht, champignons, sherry en koffieroom. Dit zo'n 2 minuten meeverwarmen.

Op smaak brengen met zout en peper.

Peterselie erboven fijnknippen.

Een spinaziesalade smaakt er goed bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.