Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Mosselen op z'n Belgisch met Grimbergen

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 01 feb. 2005, 15:25 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st. kleine prei
  • 2 st. sjalot
  • 1/2 zakje Mix voor mosselen (Knorr)
  • 1/2 eetl. mosterd
  • 1000 g. verse mosselen
  • 20 g. boter

Materialen

  • Grote, ruime pan.

Bereiden

Ontdoe de mossel van de baard en knijp met uw duim en wijsvinger op de twee helften van de schelp om te kijken of het geen dode mossel is, die gevuld is met zand.

Was vervolgens de mosselen een paar maal in koud water.

Snij de prei en sjalotjes in kleine stukjes.

Doe de boter in een ruime pan met deksel en zet deze op hoog vuur, fruit hierin de fijngesneden sjalotten en de prei.

Blus het geheel af met de helft van het bier.

Voeg nu de mosterd en het zakje mosselmix toe. laat dit 5 min. koken en voeg de andere helft van het bier toe.

Doe de mosselen erbij en plaats de deksel op de pan. de mosselen na 5 min. goed omschudden. Na nog 3 a 4 minuten koken gaan de schelpen open en zijn ze gaar.

(Let op! Niet langer laten koken.)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.