Avatar

Eigen recept van... Siska Wolf

Normandische varkenshaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 40 minuten, Frans

Laatst aangepast: 22 nov. 2013, 14:14 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram varkenshaas
  • zout en versgemalen peper
  • 50 gram braadboter
  • 1/4 liter cider, droge witte wijn of appelsap
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 125 gram creme fraiche
  • desgewenst aangeroerde maizena of
  • allesbinder
  • voor de appels:
  • 2 stevige appels
  • 30 gram boter
  • suiker
  • 50 gram geroosterde hazelnoten

Bereiden

Wrijf de haasjes goed in met wat zout en peper.

Verhit de braadboter in een braadpan en braad het vlees rondom aan.

Blus af met de cider, de wijn of de appelsap.

Roer het halve bouillontablet door 1 dl heet water en giet eveneens in de pan.

Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan 20 min. stoven.

Keer het in die tijd 1 keer om.

Boor intussen met een appelboor de klokhuizen uit de gewassen appels, snijd een plakje van de boven- en onderkant en snijd elke appel in vier dikke plakken.

Verhit de 30 gram boter, bestrooi de appelplakken licht met suiker (dan kleuren ze mooier) en bak ze aan twee kanten mooi bruin.

Hak de hazelnoten grof.

Leg het vlees op een schaal en houd het afgedekt warm.

Roer de creme fraiche door de saus, breng met maizena of allesbinder op de gewenste dikte en proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over vier warme borden.

Schep wat van de saus over het vlees en leg er de appelparten op of naast en bestrooi met de hazelnoten.

Geef de rest van de saus apart.

Lekker met aardappelpuree sperziebonen, rode- of zuurkool.

Bronvermelding

Keurslager

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.