Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Spaghetti met gehakt in tomatensaus (Italiaans familierecept)

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st. ui (gesnipperd)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 blik gepelde tomaten (klein snijden)
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. verse basilicum (geknipt)
  • 250 g. rundergehakt
  • 4 st. eieren (no.4)
  • 1 zakje Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 2 eetl. verse peterselie (geknipt)
  • 150 g. paneermeel
  • eventueel wat melk
  • 1 pak gewone spaghetti

Materialen

  • Pannekoekspan, braadpan.

Bereiden

De gesnipperde ui in de olijfolie fruiten. Daarna de klein gesneden tomaten hieraan toevoegen en 15 min. laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.

Ook de basilicum toevoegen.

Nu de rundergehakt mengen met de paneermeel, de eieren, Parmezaanse kaas, geperste knoflook, de peterselie en wat zout en versgemalen peper. Als het te droog wordt, ietsje melk toevoegen en doorkneden.

Draai hiervan soepballetjes. De balletjes in een bodempje olie in de braadpan steeds omscheppend lekker goudbruin bakken. De tomatenpuree erbij roeren. De saus nu zo'n

45 minuten laten sudderen met een deksel op de pan. Niet laten aanbranden dus een gaasje op de vlam.

Ondertussen de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing (net)

gaarkoken. De saus boven op de spaghetti serveren op verwarmde borden.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.