Avatar

Eigen recept van... Edith Posthumus

Reepjes bief met paprika en peper

Roerbakken, Hoofdgerecht, 6 personen, Mexicaans

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:49 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr biefstuk
  • 1 blik mais
  • 2 st rode paprika
  • 1 st gele paprika
  • 1 st groene paprika
  • 2 st courgettes
  • 3 st vleestomaten
  • 1 st rode Spaanse peper
  • 1 st groen Spaanse peper
  • 2 st uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl olie
  • zout
  • chilipoeder
  • 4 takjes koriander

Bereiden

Snij de biefstuk in smalle reepjes. Laat de mais uitlekken. Was de paprika's en snij ze in repen. Was de courgettes en tomaten en snij ze in stukjes. Rol de pepers door je handen, zodat de zaadjes los gaan zitten. Snij de pepers open, schud de zaadjes eruit en snij de pepertjes zelf heel fijn. Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes. Verhit een beetje olie in een pan. Bak hierin het vlees met een snufje chilipoeder en zout ongeveer 3 minuten. Schep het uit de pan. Bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Schep alle groenten behalve de tomaat erdoor. Voeg ook de fijngesneden Spaanse peper toe. Laat de groenten ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. Schep dan het vlees en de stukjes tomaat erdoor en laat het nog 5 minuten door en door warm worden. Knip de koriander erboven fijn en breng het op smaak met zout. Geef er gekookte rijst, brood of nachochips bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.