Avatar

Eigen recept van... Marjorie Alberts

Hoofdgerecht: Bietjes met pistacheboter (vegan)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 45 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Anders

Laatst aangepast: 28 jun. 2013, 18:56 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg bietjes (liefst van gelijke grootte)
  • 150 gr gepelde pistachenootjes
  • 3 tenen knoflook
  • 130 ml olie
  • peper, zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de bietjes en verpak ze in aluminiumfolie.

Leg een stukje bakpapier op de braadslee en leg daar de verpakte bietjes op. Zet de braadslee in de oven. Na ongeveer 45 minuten zijn de bietjes zacht en gaar. Je kan dit checken door er met een mes in te prikken.

Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak de grof gesneden knoflook 1 minuutje. Voeg dan de nootjes toe en bak nog 3 minuten. Laat het geheel wat afkoelen en pureer dan glad in een keukenmachine. Voeg zo nodig nog wat olie toe. Het moet iets schenkbaar zijn.

De bietjes zijn in de koelkast enkele dagen houdbaar.

De pistacheboter is afgedekt in de koelkast 2 weken houdbaar.

Schil de bietjes en snijd ze in parten. Bestrooi met zout en peper. Doe ze in een schaal en schep de pistacheboter erop.

Lekker met aardappel en gestoomd bietenloof.

Bronvermelding

de dikke vegetariër

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.