Avatar

Eigen recept van... Marian van Zelst

Zeven-lagen-salade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 240 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 20 nov. 2004, 20:25 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel dille
  • zout
  • peper
  • 150 gram wortelrauwkost
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 75 gram geraspe belegen kaas

Materialen

  • keukenpapier, koekenpan, aardappelschilmesje, kom, glazen schaal, vershoudfolie

Bereiden

In een droge koekenpan ontbijtspek knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Sla in smalle reepjes snijden, wassen en goed uitslaan. In een kom een sausje roeren van mayonaise, yoghurt, melk, suiker en dille. Op smaak brengen met zout en peper.

In een glazen schaal lagen maken van achtereenvolgens: sla, rauwkost, bosui, doperwten, sausje en kaas. Spek erboven verkruimelen.

De salade afgedekt circa 4 uur in de koelkast door en door koud laten worden.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.