Avatar

Eigen recept van... Danielle Dees

Quiche lorraine (glutenvrij)

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 100 minuten, Frans

Laatst aangepast: 08 apr. 2015, 11:04 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram mix C van Schar (glutenvrije mix)
  • 90 gram boter
  • 1 eetlepel water, met daarin snufje zout opgelost
  • 4 eieren
  • 100 gram ontbijtspek
  • 100 gram schouderham, in kleine plakjes versnipperd
  • 200 gram geraspte kaas, Hollands of gruyere
  • 200 ml slagroom of creme fraiche
  • zout
  • vers gemalen peper
  • nootmuskaat, vers gemalen
  • 1 ui, gesnipperd

Materialen

  • taarvorm 24-26 cm

Bereiden

Deeg:

1. Oven voorverwarmen op 160c. De bloem zeven. De boter in kleine stukjes hakken en toevoegen. Met koele hand kneden.

2. Ei en eetlepel water (met daarin zout) toevoegen. Tot een soepel deeg kneden. Niet te lang kneden, want dan verliest het luchtigheid.

3. In folie wikkelen en in de koelkast een uur laten rusten.

4. Bakvorm invetten en met glutenvrij bloem bestuiven, deeg in de vorm doen.

5. De quichebodem alvast 10 minuten voorbakken op 160c.

6. Daarna de vorm uit de oven nemen. De oven voorverwarmen op 200c.

Vulling:

5. Ontbijtspek bakken. Eventueel met scheutje water om het niet aan te laten bakken. Vervolgens laten afkoelen.

6. Ui fijnsnijden en bakken.

7. Ondertussen de ontbijtspek in kleine stukjes snijden.

8. Klop 3 eieren, voeg de room, zout, peper en nootmuskaat toe.

9. De kaas, spek, ham en uien toevoegen.

10. Giet in de vorm. Laat 30 tot 40 minuten in de oven op 200c.

Lekker met een salade!

Bronvermelding

bodem: Vlaamse Coeliakievereniging

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.