Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Krupnik (oost-europa)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Anders

Laatst aangepast: 29 jan. 2005, 13:30 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 g. eekhoorntjesbrood (gedroogd)
  • 50 g. eekhoorntjesbrood (vers)
  • 2 l. bouillon (groente of gevogelte)
  • 125 g. parelgort of gerst
  • 2 takjes peterselie
  • 2 st. aardappels (in blokjes)
  • 1 st. ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (fijngesnipperd)
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. maanzaad
  • 4 eetl. zure room
  • 1 st. wortel
  • 1/4 st. knolselderie

Materialen

  • Dikke pan, bijv. braadpan, koekepan,

Bereiden

Van te voren eerst het gedroogde eekhoortjesbrood (desnoods een beetje kleiner gescheurd), de gort of gerst en de 2 takjes peterselie op 2 L. hete bouillon in een dikke pan doen.

Kook dit 10 min. met deksel erop.

Draai het vuur uit en laat tenminste 1 uur zo staan. Dit bespaart u uren voorweken!

Bereiding:

Verhit de soep langzaam.

Bak gesnipperde ui apart goudbruin in 1 eetl. boter. Voeg dit toe aan de soep samen metde aardappelblokjes, fijngehakte

wortel en knolselderie. Kook de soep 10 minuten.

Snij vers eekhoorntjesbrood in reepjes en bak dit 2 min. in 1 eetlepel boter. Voeg eveneens toe aan de soep en kook mee tot de groenten gaar zijn.

Pof maanzaad in een droge koekepan.

Serveer de soep nu met in elk bord 1 eetl. zure room, waarover u wat maanzaad strooit.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.