Taart - Bolo de bolacha (Portugese dessert-taart)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 35 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 23 jan. 2013, 17:17 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 397 gram gecondenseerde melk
  • 200 ml halfvolle melk
  • 200 ml slagroom
  • 5 eieren
  • 1 rol mariakoekjes
  • 1-2 kopjes sterke koffie
  • 3 theelepels suiker
  • 3 eiwitten
  • kaneel
  • amandelsnippers

Materialen

  • plat bord of bodem van springvorm mixer

Bereiden

Splits de eieren en mix de eidooiers met 100 ml slagroom, gecondenseerde melk en halfvolle melk 5 minuten met een mixer. Zet het mengsel op het vuur en breng zachtjes en al roerend aan de kook. Als het mengsel dikker is geworden en de structuur heeft van pap of crème dan haal je de pan van het vuur.

Roer de suiker door de koffie en laat de koffie lauw worden. Het makkelijkst is om de koffie in een bordje of schaaltje te gieten en dan de koekjes er in te dopen. Doe dit maar een paar seconden, de koekjes hoeven niet helemaal doordrenkt te zijn.

Leg de koekjes op de bodem van een plat bord of de bodem van een springvorm (gebruik per laag steeds ca. 7 koekjes). Smeer een laag crème boven op de koekjes en dek weer af met een nieuwe laag koekjes. Herhaal dit totdat de crème op is. Sluit af met een laagje crème.

Klop de eiwitten met een mixer stijf en daarna de resterende 100 ml slagroom. Spatel deze door elkaar en besmeer de bovenkant van de bolo de bolacha hiermee. Strooi er nog wat kaneel en amandelen over en zet 2 uur in de vriezer. Zet hem daarna tot het serveren in de koelkast.

Bronvermelding

www.leukerecepten.nl

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.