Avatar

Eigen recept van... Jolien Hiemstra

Engelse traditionele mince pies

Gebak, Hapje, 12 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 1440 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Anders

Laatst aangepast: 01 aug. 2014, 00:42 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 85 g sultanarozijnen
  • 130 g krenten
  • 130 g geraspte appels
  • 150 g bruine suiker
  • 30 g citroenrasp
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 50 g gehakte amandelen
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 1 scheut brandy
  • 250 g bloem
  • zout
  • 150 g ongezouten boter
  • 1,5 el basterdsuiker
  • 2 eidooiers

Materialen

  • Muffinvorm voor 12 muffins.

Bereiden

Mincemeat:

Meng in een kom de sultanarozijnen, krenten, geraspte appel, bruine suiker, sinaasappelsap en -rasp, citroenrasp, amandelen, speculaaskruiden en brandy. Dit is je 'mincemeat'. Bewaar de mincemeat luchtdicht (bijvoorbeeld in jampotten) voor tenminste 1 nacht voor gebruik.

Deeg:

Doe de bloem en een snufje zout in een kom. Meng er de koude boter in brokjes doorheen met je vingers tot je een kruimelig deeg hebt. Roer er de suiker doorheen en vervolgens de eigeel. Voeg 3 eetlepels water om de beurten toe en kneed het tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg met je handen en verpak het in vershoudfolie. Laat het ten minste 10 minuten in de koelkast rusten.

MInce pies:

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Strooi bloem over je werkblad en je deegroller. Rol je deeg uit. Steek er rondjes uit die groot genoeg zijn om in je muffinvorm te passen. Vul het deeg in je muffinvormpjes met 1 tot 2 eetlepels van je mincemeat. Het mag niet boven de muffinvorm uitkomen. Rol het overgebleven deeg opnieuw uit en steek er kleinere rondjes of sterren uit. Leg deze bovenop de mincemeat. Maak een kleine snede in de taartjes die helemaal bedekt zijn met deeg, om zo de stoom eruit te kunnen laten. Bestrijk de taartjes met een geklopt ei en strooi er suiker overheen. Bak de mincepies 20-25 minuten, tot de mincepies goudbruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.

Bronvermelding

deliciousmagazine.co.uk en bbcgoodfood.com

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.