Avatar

Eigen recept van... Nelly Swertz

Avocadomousse met grapefruit en krab in een glaasje

Anders, Hapje, 4 personen, Bereidingstijd 50 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 01 okt. 2014, 19:37 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr gezeefde tomaten
  • 1 theelepel selderijzout
  • 0,5 theelepel agar agar
  • 1 grapefruitr
  • 2 rijpe avocado's
  • cayennepeper
  • 140 gr krabvlees
  • 1,5 theelepel roze peperbessen
  • 1,5 theelepel fijngehakte peterselie
  • zout

Materialen

  • 4 amuse glaasjes

Bereiden

1. Doe de tomaten met 4 eetlepels water in een pan en breng aan de kook. Voeg selderijzout en agar agar toe en laat 1 minuut koken (= tomatencoulis). Laat afkoelen tot het lauw is.

2. Snij het vruchtvlees van de grapefruit in partjes, verwijder de vliesjes. Bewaar de schil. Pureer de avocado's en de helft van de grapefruit. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Verdeel de puree over de glaasjes. Verdeel de tomatencoulis over de de puree. Zet de glaasjes koel weg.

3. Laat de krab uitlekken. Snij de rest van de grapefruit in stukjes. Meng de krab met de grapefruit, peperbessen en peterselie. Verdeel het mengsel over de glaasjes. Mak af met een beetje geraspte grapefruitschil. Dien koel op.

Bronvermelding

100 feestelijke verrines

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.