Avatar

Eigen recept van... Cees Smit

Stifátho (Grieks)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 185 minuten, Bereidingstijd 170 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:41 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 dl rode wijnazijn
  • 1 liter gepelde tomaten op sap
  • 3 eetlepels rode wijn
  • 250 gram sjalotten
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 3 kruidnagels
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160°C. Snij het rundvlees in dobbelstenen. Bak het vlees in een braadpan die in de oven kan in de hete olijfolie rondom bruin. Voeg de laurierblaadjes, kaneel-

poeder, nootmuskaat, kruidnagel, komijn en geperste knoflook

toe. Meng alles goed door elkaar. Giet de azijn erbij en kook 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten met sap en rode wijn toe. Vul

eventueel iets aan met water zodat het vlees onderstaat. Pel de

sjalotjes, kerf ze aan de onderkant in en leg ze op het vlees. Maal

verse peper over het gerecht. Verdeel de boter erover en roer alles door. Dek het af met aluminiumfolie of deksel. Zet het gerecht 2½

à 3 uur in de oven. Het vlees moet aan het einde van de bereiding

zacht zijn. Roer voor het serveren de tomatenpuree erdoor en bestrooi het gerecht met peterselie.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.