Avatar

Eigen recept van... Johanna van Dingenen

BBQ: 8x Marineren, een makkelijke manier om je barbecuevlees net iets extra's te geven

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Bereidingstijd 10 minuten, Anders

Laatst aangepast: 18 sep. 2019, 13:39 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram vlees of vis

Materialen

  • NEEM DE TIJD Deze marinades zijn geschikt voor 500 gram vlees of vis. Wrijf het vlees in met de marinade en laat het minimaal 1 uur marineren voor het beste resultaat. Je kunt het vlees ook al een dag van te voren marineren. Bewaar het dan goed afgedekt in de koelkast. Dep voor het roosteren het gemarineerde vlees wel altijd even droog met keukenpapier. Met name bij marinades op basis van tijm-honing, yoghurt-knoflook, kerrie-kokosmelk en de zoete bbq-marinade is het lekker om het vlees tijdens het grillen met nog wat extra marinadevocht te bestrijken.

Bereiden

TIJM EN HONING

Ris de blaadjes van 6 takken tijm (of neem 1 theelepel gedroogde tijm) en vermeng dit met twee eetlepels vloeibare honing, 1 theelepel mosterd en 100 ml. vers sinaasappelsap. Lekker met kip, lamsvlees en karbonade.

YOGHURT EN KNOFLOOK

Vermeng 200 ml yoghurt met 4 geplette teentjes knoflook, een half bosje fijngehakte peterselie en wat zout en versgemalen peper. Lekker met grote stukken rund-, lams- of varkensvlees.

OREGANO EN CHILIPEPER

Vermeng 4 eetl. olijolie met 1 eetl. gedroogde oregano, 1 theel. gedroogde chilipepervlokken of - poeder, 1 theel. grof zeezout en 1 geplet teentje knoflook. Lekker met kip, rund- en varkensvlees.

ZOETE BBQ-MARINADE

Vermeng 100 ml ketchup met 100 gram appelstroop, 2 eetl bruine basterdsuiker, het sap van een halve citroen, een teentje geplette knoflook en een theel kaneelpoeder. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker met spareribs en karbonades.

KERRIE EN KOKOSMELK

vermeng 50 ml kokosmelk met 1 eet kerriepoeder of Indiase currypasta en 50 ml ananassap. Voeg zout en versgemalen peper toe. Lekker met vis en kip.

CITROEN EN KORIANDER

Vermeng 4 eet (olijf)olie met 1 eetl geraspte citroenschil, 1 theel citroengraspoeder (sereh), wat grof zeezout en versgemalen peper en een halve bos fijngehakte koriander. Lekker met vis, kip en varkensvlees.

GEMBER EN SOJA

Schil een paar centimeter gemberwortel en rasp deze. Vermeng dit met twee teentjes geperste knoflook, twee eetl Japanse sojasaus en twee eetl (olijf)olie. Lekker met vis en alle soorten vlees.

SINAASAPPELRUB

Boen een sinaasappel goed schoon en rasp de schil. Vermeng de rasp met een half bosje fijngehakte koriander of met ee eetl geroosterde korianderzaadjes, zout en versgemalen peper. Lekker met vis en alle soorten vlees.

Bronvermelding

Boodschappen

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.