Avatar

Eigen recept van... Ruth van Erkel

Pasta met verse kapucijners

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 13 jun. 2012, 14:20 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 Gram Verse kapucijners

Bereiden

Pasta met verse kapucijners en vegaspek

Geschreven door Jannika donderdag, 24 mei 2012 08:00

Kapucijners met spek. Het klinkt als winterse kost. Maar deze pasta eet je met verse kapucijners, en die koop je toch echt aan het eind van het voorjaar en begin van de zomer.

In juni en juli vind je volop verse kapucijners. Afgelopen week zag ik ze al liggen bij de groenteboer. Dop de kapucijners en kook ze kort, in ongeveer vijf tot tien minuten gaar. De kooktijd is afhankelijk van de grootte, dus proef er af en toe eentje om te zien of ze al goed zijn. Een goede kapucijner is zacht, maar met een knapperig velletje. Totaal niet te vergelijken met de gedroogde variant.

Verse kapucijners hebben eigenlijk niet zoveel nodig: een beetje goede olie of wat Parmezaanse kaas of pecorino er overheen is al genoeg. In dit recept krijgen ze net wat meer. Fijn lenteachtig en fris!

Voor 2 personen

200 g linguine

500 g verse kapucijners in de peul (bij gebrek aan verse, zijn de diepvrieskapucijners van Bonduelle een goed alternatief)

100 g vegetarische spekreepjes (AH of de Vegetarische Slager)

1 sjalot

1 teen knoflook

scheutje droge witte wijn

1 tl tijm

2 el crème fraîche

olijfolie

zout en peper

Parmezaanse kaas (optioneel)

Breng water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Dop intussen de kapucijners en breng in een andere pan water aan de kook.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes tot ze krokant zijn. Snij de sjalot in ringen en de knoflook in kleine stukjes. Voeg toe aan het spek en bak mee tot de sjalot zacht is. Blus af met een scheut witte wijn en laat dit inkoken tot het wat stroperig wordt.

Kook de kapucijners in een minuut of vijf tot tien gaar en giet ze af.

Voeg tijm en crème fraîche toe aan de spekjes en sjalot en breng op smaak met flink veel peper en eventueel zout. Doe de kapucijners erbij en warm ze nog even mee.

Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Doe de pasta bij de spekjes en kapucijners en hussel goed om. Voeg wat kookvocht toe om het smeuïg te houden.

Schep de pasta in diepe borden en schaaf er eventueel Parmezaanse kaas over.

Bronvermelding

Andere bron

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.