Avatar

Eigen recept van... Conny Klop

Gemarineerde varkenshaas met ananas

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Slank, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 07 mei. 2005, 16:37 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram varkenshaas
  • 1 blikje ananasschijven
  • 2 el oosterse chilisaus
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl djahé (gemberpoeder)
  • 2 el dieetolie (becel)
  • allesbinder

Materialen

  • aluminiumfolie, evt. cocktailprikkers, afsluitbare schaal of bakje voor het marineren, steelpan; grill of oven (zomertip: skottelbraai)

Bereiden

Snijd indien nodig de varkenshaas in twee stukken, en zorg dat deze overal ongeveer even dik is door de dunne punten met een cocktailprikker vast te zetten.

Laat de ananas uitlekker en vang het sap op. Doe één eetlep van dit sap samen met de djahé, chilisaus, ketjap en olie in een schaal of bakje en roer goed door elkaar. leg het vlees in de marinade en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Keer het vlees tussentijds om.

Haal het vlees uit de marinade en leg het op een dubbel velletje folie. Verdeel de marinade erover en leg op elk stukje vlees vier halve ringen ananas.Vouw de folie dicht zodat er een pakketje ontstaat. Bewaar ze tot bereiding in de koelkast.

Verwarm de oven (225 gr) of grill voor (of steek de skottelbraai aan). Rooster de varkenhaaspakketjes in ongeveer 30 minuten gaar, controleer eventueel op gaarheid.

Maak de pakketjes open en vang de marinade op in een steelpan. Breng dit aan de kook en bind met allesbinder.

Serveer de varkenshaas met de saus, en geef er (basmati)rijst bij.

Kcal: 310 (excl. rijst).

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.