Avatar

Eigen recept van... Kees Patat

'Japanse omelet gevuld met rijst, garnalen, nori, shitake,paksoi en wortel' Ook lekker met kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 01 mei. 2012, 10:00 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • garnalen

Bereiden

250 gram basmatirijst, 200 cl water, 70 cl mirin (zoete rijstwijn).; 3 winterwortels, 1 paksoi, 100 gram shitake, 1 bos lenteui, 2 vellen nori, teryakisaus kant en klaar,8 eieren, 400 gram wokgarnalen uit de diepvries.japanse rijstazijn.oestersaus, zout.wokolie, sesamolie.Garnituur; ingelegde gember, wasabi en teryakisaus.

Voorbereiding

Eerst de rijst koken met water en mirin en snufje zout.De wortel schoonmaken en in stukjes snijden.De wortel 5 minuten voorkoken.Paksoi in grove stukken snijden, de shi take schoon borstelen.De lenteui in grove stukken snijden.De wokgarnalen in koud water ontdooien.

Bereidingswijze

In wok de groenten roerbakken,met de in stukjes geknipte nori. Afblussen met scheut sesamolie.Dan de rijst toevoegen en 2 el japanse rijstazijn en 2 el mirin.Warm houden. Van de 8 eieren 4 grote omeletten maken.De wokgarnelen droog deppen en in in wokolie bakken. Afblussen met scheutje oestersaus.

Serveertips

Omelet op bord leggen, de rijstvulling erop scheppen en de omelet half dicht klappen

Bronvermelding

Trui

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.