Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Hartige zalmtaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 jun. 2006, 23:11 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 groot blik zalm (ca. 400g)
  • 1 potje geroosterde paprika (ca. 400g)
  • 4 eieren
  • 2 dl. créme fraîche of Room Fris
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • zout, peper
  • 50 g. boter
  • 6 ontdooide vellen filodeeg (diepvries)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180C. Laat het blik zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika's uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de créme fraîche, de peterselie, een snufje zout en wat peper. Vet een taartvorm (22-24 cm doorsnede) in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes geroosterde paprika in de taartvorm en giet het eiermengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.

Tip: vervang de zalm door tonijn.

560 kCal / 2345 kJ p.p.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.