Avatar

Eigen recept van... Denise Smit-Howard

Mediterraan stoofpotje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 18 jun. 2006, 15:07 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 2 uien, in parten
  • 500 gram sukadelappen, in blokjes
  • 2 blikken tomaten
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 el suiker
  • 2 courgettes
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het vlees toe en bak al omscheppend tot het mooi bruin is. Voeg tomaten, kaneelstokje, gemalen kaneel, suiker en 100 ml water to. Breng aan de kook, zet de vlam laag en doe een deksel op de pan. Laat in 2-2,5 uur gaar worden. Voeg zo nodig nog een scheutje water toe. Doe als het vlees bijna gaar is de courgette erbij en laat alles samen nog eens 20 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood en een verse tomatensalade.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.