Avatar

Eigen recept van... Tinie Dröge

Kip gevuld met geitenkaas en tijm

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 20 jan. 2005, 17:47 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 kipfilets met vel
  • 6 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • 3 takken trostomaten
  • peper
  • zout
  • 175 gram stevige geitenkaas

Bereiden

verwarm de oven voor op 190 graden. Maak het vel van de kipfilets los. Snijd de geitenkaas in zes gelijke stukken en haal de blaadjes tijm van de steeltjes Stopde stukjes geitenkaasen wat blaadjes tijm onder het vel van iedere kipfilet. Strijk het vel weer glad over de vulling, maak vast met conctailprikkes en leg de kip op een bakblik. Breng op smaak met zout en peper, bestrooi met nog wat blaadjes tijm en besprenkel met een paar druppels olijfolie over het vel.

Rooster de kip 25 minuten, of 20 minuten op de barbecue, keer regelmatig zodat hij goed door en door gaar wordt. Leg 10 minuten voor het einde van de baktijd de trostomaten op het bakblik besprekel met een paar druppels olijolie en bak tot de tomaten zacht zijn. Serveer eventueel met pasta.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.