Avatar

Eigen recept van... Natalia Ruiz Oud

Oud-Hollands dropijs

Anders, Nagerecht, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 22 jan. 2005, 19:15 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 15 gr maizena
  • 150 ml water
  • 150 gr kokindjes

Bereiden

Breng 300 ml van de melk samen met 35 gr suiker aan de kook. Meng intussen 15 gr maizena met 30 gr suiker, maak dit aan met de resterende 50 ml koude melk en voeg dit mengsel onder voortdurend roeren toe aan de hete melk: een minuut zachtjes laten doorkoken en vervolgens direct koudroeren in een koudwaterbad. Daarna deze ijsmix in de koelkast zetten. Klop de slagroom samen met de resterende 35 gr suiker lobbig en zet ook deze koel. Doe 150 ml water in een steelpan, verwarm deze en los de kokindjes hierin op. Voeg de dropmix al roerend toe aan de ijsmix. Spatel de slagroom voorzichtig door de ijsmix tot een homogene massa is verkregen. Voor het romigste resultaat afvriezen met een ijsmachine, maar in een bakje invriezen kan ook. Dan wel het ijs elke 3 uur met een vork losroeren om grote ijskristallen te voorkomen.

Lekker met kleingesneden blaadjes munt.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.