Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

'3 Recepten voor de skottelbraai'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 02 jun. 2009, 13:29 | 44 keer bewaard

Ingrediënten

  • paprika

Materialen

  • skottelbraai

Bereiden

Sköttelbraad Aardappels

aardappels (ligt er aan hoeveel je eet)

1 rode paprika in stukjes gesneden

1 gele paprika in stukjes gesneden

2 uien in snippers schillen

Snipper de rauwe aardappels met een kaasschaaf en doe ze rauw in de pan.

Als ze een beetje bruin worden doe je de paprika en de ui bij de aardappels laat ze lekker bruin worden en smullen maar.

--

Pizza opwarmen & Broodjes afbakken

Verse pizza uit het koelvak van de supermarkt

Skottelbraai met grillplaat

Deksel voor de skottelbraai

BEREIDINGSWIJZE:

bPizza afbakken of opwarmen.

Het is even een handigheidje, maar het gaat perfect.

Skottelbraai op de volgende manier voorverwarmen:

de zwarte ring (behorend bij de grillplaat) op de skottel leggen.

daar bovenop de grillplaat.

daar bovenop het ijzeren draadrekje.

Skottelbraai deksel er bovenop (wordt bijna 200 º )

Ik denk dat dit voor al werkt met de oudere modellen, waar nog geen luchtsleuven in de deksel zitten.

Zodra de skottel op temperatuur is de pizza op het ijzeren rekje plaatsen en in ongeveer 5 tot 7 minuten afbakken. De pizza komt pruttelend onder de deksel vandaan.

Het werkt het beste met niet te dikke pizza’s. Dus neem bijvoorbeeld die heerlijke franse steenovenpizza’s.

Het afbakken van voorgebakken broodjes:

Ga hetzelfde te werk als bij het afbakken van pizza’s.

Echter door de hitte moet je halverwege even de broodjes keren (na ongeveer 3 minuten).

---

Origineel Afrikaans Braairecept

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen

4 eetl. Olie of boter

1 winterwortel

400 gram kip of varkensvlees in dunne reepjes

1 bakje taugé

1 kleine witte kool

Gekookte rijst voor 4 personen

1 bakje champignons

Ketjap

2 ui

Sambal

2 paprika's

Gembersiroop of poeder

BEREIDINGSWIJZE:

Doe eerst wat olie of boter in de Braai. Voeg de reepjes vlees toe en braad deze even aan. Daarna de fijngesneden reepjes kool, champignons, ui, wortel, paprika en taugé toevoegen. Het geheel bakken, omscheppen en wat gekookte rijst toevoegen. Naar smaak kunt U hier nog wat ketjap, gember en sambal aan toevoegen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.