Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Gehaktschotel met een kaaskorstje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 17 sep. 2006, 22:45 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1of2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olie
  • 400g gehakt, half om half
  • 4 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. milde currypasta
  • 250g gemengde roerbakgroenten
  • 2dl. vleesbouillon van 1 tablet
  • zout en peper
  • 100g grof geraspte jongbelegen kaas
  • aardappelpuree voor 4 pers. zelfgemaakt of uit een

Bereiden

Voorbereiding: Snipper de uien en de knoflook. Fruit ze glazig in de olie. Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren. Voeg de tomatenketchup, de sojasaus en de currypasta toe en laat kort meebakken. Voeg de groenten toe, roerbak kort en giet er de bouillon bij. Laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn. Proef of er nog zout of peper bij moet. Maak intussen de puree.

Bereiding: Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal en dek af met een laag aardappelpuree. Trek er met een vork een mooi patroontje in en bestrooi met de geraspte kaas. Deze ovenschotel kan op twee manieren worden afgewerkt. Als het gehaktmengsel en de puree nog warm zijn, wordt de ovengrill voorverwarmd, de schotel bestrooid me de geraspte kaas en niet te dicht onder de grill gezet tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren. Als de schotel tevoren is gemaakt en de inhoud is afgekoeld, wordt de oven voorverwarmd op 200C en wordt de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven geschoven. Eet er een salade me komkommer en tomaat bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.