Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Kabeljauw met een pikant honingkorstje

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 12 minuten, Anders

Laatst aangepast: 06 jun. 2006, 23:27 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stukken kabeljauw van circa 150g. per stuk, vers of diepvr
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetl. olie
  • 1/2 theel. gedroogde tijm
  • 2 eetl. honing
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 theel. citroensap of azijn
  • zout en peper
  • olie voor de ovenschaal

Bereiden

Voorbereiding:

Laat de kabeljauw zonodig ontdooien. Snipper de sjalotten en de knoflook. Dompel de ingekruiste tomaat een paar tellen in kokend water, trek het velletje eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een steelpan en laat de sjalot glazig fruiten. Laat de knoflook en de tijm kort meebakken. Voeg de tomaat toe en laat met het deksel op de pan kort stoven. Roer de honing, de sojasaus en het citroensap of de azijn door het uienmengsel en breng verder op smaak met zout en peper. Laat kort inkoken.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 220C. Leg de kabeljauwfilets in de ingevette ovenschaal. Verdeel er de honingsaus over en zet de schaal circa 12 minuten in de voorverwarmde oven (de juiste oventijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets). Schakel de oven uit en laat de vis nog kort nagaren. Serveer met aardappelpuree die met een flinke lepel mosterd op smaak is gebracht en geef er een gemengde salade bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.