Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Kipsalade met meloen

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Anders

Laatst aangepast: 06 jun. 2006, 22:53 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 125g veldsla of andere slasoort
  • 300g gerookte kipfilet, bij voorkeur in (dikke) plakken
  • 1 middelgrote honingmeloen
  • 1eetl gehakte bieslook (vers of diepvries)
  • Voor de dressing:
  • 125ml zure room
  • 1/2dl sinaasappelsap
  • 1 theel. mosterd
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • peper
  • zout

Bereiden

Voorbereiding: Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Verdeel de sla over 4 borden. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Halveer de meloen, verwijder de pitten en steek met een meloenboor bolletjes uit het vruchtvlees. Klop de zure room los en meng de andere ingrediënten voor de dressing erdoor.

Bereiding: Schep de kipreepjes met de meloenbolletjes op de sla. Giet de dressing erop en strooi de bieslook en pijnboompitten erover. Lekker met geroosterd witbrood.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.