Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Maaltijdtosti met Shoarma en ananas

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Bereidingstijd 10 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 06 jun. 2006, 22:26 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 klein blikje ananasstukjes (uitl.gew. ca. 225g)
  • 1 voorgebakken focaccia of ciabatta
  • 200g gekruid shoarmavlees
  • 1dl. knoflooksaus
  • 100g geraspte jonge kaas

Bereiden

Voorbereiding:

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees. Snipper de ui. Laat de stukjes ananas uitlekken. Snijd de stukjes ananas klein. Snijd het voorgebakken brood in twee lagen. Leg de onderste laag op de bakplaat van de oven. Verwarm de oven voor op 225C.

Bereiding:

Zet een kleine wok op het vuur en warm de wok droog voor. Schep het shoarmavlees in de wok en roerbak het vlees op hoog vuur bruin en gaar in 5 minuten. Schep de paprika en uiensnippers erbij en roerbak 2-3 minuten. Neem de pan van het vuur. Schep de kleingesneden ananas erdoor. Verdeel het shoarmavlees over de onderste broodlaag. Schep er lekker veel knoflooksaus over. Strooi de kaas erover. Leg de bovenste broodlaag erop. Schuif de bakplaat middenin de voorverwarmde oven. Bak de tosti in 10 minuten gaar, goudbruin en knapperig, tot de kaas gesmolten is. Snijd het brood in drie of vier stukken, steek in elk een satéprikker om de laagjes op elkaar te houden.

Voedingswaarde per persoon:

eiwit: 37g

vet: 25 g

Koolhydraten: 64 g

kcal (kj): 629 (2642)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.