Avatar

Eigen recept van... - Jamie Olivier-

'De lekkerste Hachee zoals oma die maakte' Tip: Eerst de helft invriezen en dan pas de andere helft op tafel. Anders gaat het in één keer op

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 31 dec. 2020, 14:07 | 47 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Om te beginnen doe je twee vleesbouillonblokjes in een beker en giet daar kokend water op. Je maakt dus een klein beetje hele sterke bouillon.

Een kilo riblabben (geen sukadelappen!) in grote dobbelstenen en op kamertemperatuur. Uien afwegen tot je een kilo hebt met schil en dan pas schillen en kleinsnijden.

Bak de dobbelstenen vlees (in boter) in twee of drie porties snel rondom bruin en even apart zetten. Als er veel vocht uit het vlees komt dan snel een dikke prop keukenpapier door de pan, weer boter erin en volgende portie braden. Daarna in dezelfde pan de gesneden uien op hoog vuur bakken. Blijven roeren zodat de uien rondom goed en gelijkmatig bruin worden. Ze mogen best een lekker kleurtje krijgen.

Zijn de uien bruin dan gaat het vlees erbij en de beker bouillon. Vul de beker, waarin waarschijnlijk wel wat bouillon is achtergebleven, steeds met heet water en doe dit bij de hachee tot deze net niet onder staat.

Dan in de pan: 2 grote laurierbladen, 7 kruidnagels, 15 zwarte peperkorrels, een eetlepel suiker en anderhalf borrelglaasje witte azijn.

Roeren en zachtjes aan de pruttel brengen. Deksel erop, af en toe roeren. Na 2 uur ruikt het hele huis naar hachee zoals oma die maakte. Wil je een wat dikkere hachee laat dan het laatste half uur het deksel van de pan.

Tip

¿Scheut rode wijn of port aan het eind mee laten pruttelen¿heerlijk!

Bronvermelding

oma

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.