Avatar

Eigen recept van... Ger Bakker

Lekker eten voor weinig. Week menu + boodschappenlijstje van Elfjetwaalfje

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands

Laatst aangepast: 29 apr. 2012, 15:20 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Materialen

  • Boodschapjes voor deze week: Pakje Zuurkool 0,60 lidll 5 kilo Aardappelen 3.00 lidll Spekblokjes 0.75 lidll Rookworst 1,00 lidll Blue band finesse 1,00 jumbo Aspergesoep van Knorr 1,00 jumbo Potje asperges 1,00 jumbo Half bruin brood 1,00 jumbo Kaas 2,00 jumbo Slamelange 1,00 jumbo Calve dressing yogomix 1,50 jumbo Gemarineerde speklapjes 3,00 lidll Potje rode kool 1,00 jumbo/lidll Zak appels 2,00 lidll Doos kroketten (4 stuks) 1,50 lidll/jumbo Bakje komkommersalade 1,00 lidll/jumbo 3 kipfilets 4,00 lidll/jumbo 2 zakjes gesneden soepgroenten 2,00 jumbo Potje kippenbouillon 1.00 liddl/jumbo Zak broodjes 1.00 liddl Pakje spaghetti 1.00 jumbo Spaghetti/macaronimix van honig 1.00 jumbo Doosje eieren 1.00 liddl Spruitjes 1.00 lidll/jumbo 2 Zakjes kant en klaar jus . 1.00 lidl/jumbo 300 gram gehakt 2.50 lidl/jumbo Ketjap (zoet) 1.00 jumbo Shoarmakruiden 1.00 ju

Bereiden

Maandag: zuurkool schoteltje met spek en rookworst. Zuurkool en aardappelen opzetten, naar wens een beetje suiker over de zuurkool en zout over de aardappelen, ondertussen de spekblokjes bakken. Als alles klaar is afgieten bij elkaar doen en stampen, doe er een beetje saus van de spekblokjes bij. Een flinke scheut blue band finesse erdoor in een ovenschaal doen en serveren, smakelijk!

Dinsdag: aspergesoep met 2 sneden bruin brood gezond.

Maak de aspergesoep volgens recept op het zakje, en knip de asperges in stukjes doe deze in de soep en verwarm even mee. Smeer 2 sneden donkerbrood met halvarine bijv. blue band. Plakje kaas erop. Was de slamelange en strooi een beetje over het sneetje met kaas belegd brood, doe de Calve dressing yogomix in een plastik zakje en maak er een klein gaatje in zodat je de dressing kunt verdelen over de boterham, eet hem daarna met mes en vork. Smakelijk

Doe overige slamelange spoel je ook af en bewaar je in een afgesloten plastik bakje.

Woensdag: gemarineerd speklapje met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Bak de speklapjes, schil de aardappelen en kook ze, ondertussen schil je een paar appeltjes en maakt er stukjes van doe de rode kook in een pan, appelstukjes erbij, een beetje suiker erover en verwarmen. Maak de jus klaar en serveer deze erbij. Smakelijk!

Donderdag: zelfgemaakte frietjes met appelmoes, sla en 2 kroketten.

Schil een aantal appels en kook ze met een heel klein beetje water en een lepel suiker in een pannetje, prak ze en als het fijn genoeg voor je is haal je het van het vuur en doet het in een kommetje dat je vervolgens laat afkoelen in de koelkast. Schil en maak frieten van de aardappels, spoel ze af en wikkel ze in een droge schone theedoek, zet de friteuse aan en bak de frieten een beetje voor, laat ze uitlekken op een keukenpapier, ondertussen meng je de slamelange van dinsdag met het bakje komkommersalade of een gedeelte ervan. Vervolgens bak je de kroketten, en de frietjes af. Serveer alles met de zelfgemaakte appelmoes. Smakelijk!

Vrijdag: versgemaakte kippensoep met broodjes kaas.

Doe het potje kippenbouillon in de pan en een kipfilet in stukjes geknipt erbij, spoel de soepgroenten af en voeg deze ook toe, smeer de broodjes kaas intussen en na een halfuurtje is het soepje lekker ingetrokken en kun je aan tafel.

Zaterdag: spaghetti met een gebakken eitje.

Kook de spaghetti volgens de verpakking (doe er een beetje olijfolie erbij om plakken tegen te gaan). Maak ienimienie gehaktballetjes en bak ze in olie in de pan, soepgroenten afspoelen en erbij even op laten staan, dan het zakje honigmix voor macaroni/spaghetti erbij, kopje water en laten intrekken. Spaghetti ondertussen afgieten en afspoelen met lauw water, meng alles door elkaar en laat even intrekken, ondertussen eitje bakken en klaar is de spaghetti, smakelijk!

Zondag: spruitjes met kipfilet, aardappelen en saus.

Spruitjes schoonmaken, aardappels schillen, kipfilet in grove stukken knippen/snijden marineren met ketjap en een beetjes shoarma poeder. Kook de spruitjes en de aardappels en bak de kipfilet gaar. Zakje saus maken en erbij serveren. Smakelijk.

Bronvermelding

zie boven

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.