Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Zuurkool uit Sofia, van Jannes (Apart Dit moet je een keer gegeten hebben, heerlijk)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 35 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 11 apr. 2019, 18:05 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g wijnzuurkool
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 kolbaszworst in plakjes
  • 300 g hamlappen
  • 200 g magere spekreepjes
  • 200 g rijst
  • 3 hardgekookte eieren
  • wat boter
  • 3 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 bekertje zure room of:
  • Bulgaarse yoghurt .....

Bereiden

Kook de rijst en houd die apart. Bak de ui met de paprikapoeder in wat boter lichtbruin en voeg dan het in stukjes gesneden vlees toe. Laat dit stoven tot het vlees gaar is.

-

Bak het spek helemaal uit in een klontje boter en houd dat ook apart.

Laat in dit vet de zuurkool ( met het vocht ) 10 minuten stoven.

Maak nu in een ovenschaal laagjes van de zuurkool, spekjes, rijst, vlees met ui, zuurkool, de in plakjes gesneden ei, rijst, kolbasz en tot slot de rest van de zuurkool. De zuurkool besmeren we dan met de zure room.

-

Zet de schaal ongeveer 35 minuten in een tot 175° voorverwarmde oven.

Bronvermelding

Jannes

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.