Avatar

Eigen recept van... Nelleke Hagens

Rozijnenpudding met rabarbermoes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 35 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 13 jan. 2005, 18:06 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram rozijnen
  • 3 eetlepels (witte) rum
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 liter melk
  • 50 gram griesmeel
  • 6 eetlepels frambozenpuddingsaus (Tova)
  • 1 potje rabarber

Materialen

  • pan, puddingvorm (inh. ca. 3/4 l.), zeef, pan, kommetje, kom, bord

Bereiden

In zeef rozijnen afspoelen en laten uitlekken. In een kommetje doen. Rum erover schenken. Boven het bord het ei splitsen. In kom doen:dooier, suiker, vanillesuiker en 3 eetlepels melk; door ekaar roeren.

Rest van de melk in de pan aan de kook brengen. 4 eetlepels hete melk door het dooiermengsel roeren. Dooiermengsel al roerend aan de hete melk toevoegen.Griesmeel erdoorstrooien (roeren!) en de rozijnen erdoor scheppen. Weer aan de kook brengen. Blijven roeren tot dikke gebonden vla.

Af laten koelen tot lauw. Af en toe roeren.

Op het bord eiwit stijfkloppen (met een vork).

Voorzichtig door de rozijnen-griesmeel scheppen.

Puddingvorm omspoelen met koud water.

Griesmeelmengsel erin schenken. in de koelkast 2 uur laten opstijven.

In sauskom de puddingsaus door de rabarber scheppen.

Plat bord op de pudding leggen, samen keren.

Deel van de rabarbersaus er om de pudding scheppen, rest in de sauskom erbij geven.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.