Avatar

Eigen recept van... Ger Bakker

'4 X Zelf glühwein maken' Je hoeft niet te wachten op de eerstvolgende kerstmarkt om een lekkere gluhwein te kunnen drinken

Anders, Drankje, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 19 dec. 2011, 16:05 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 verschillende .

Bereiden

Benodigdheden: glühwein met rum of cognac.

1 liter rode wijn van middelmatige kwaliteit, 2 borrelglaasjes cognac of bruine rum, 1 citroen, 1 sinaasappel, 2 eetlepels honing, 100 gram rietsuiker, 2 kruidnagels, een stokje kaneel en een mespunt nootmuskaat.

Bereiding

Giet de wijn in een kookpot.

Voeg daarbij de citroen en de sinaasappel, die met schil en al in stukjes is gesneden.

Roer ook de suiker en de honing er onder. Breng op smaak met de nodige kruiden.

Verwarm het mengsel tot het net niet kookt maar wel veel damp te zien is. Hoe langer de drank kookt, des te meer verdampt de alcohol en gaat de smaak verloren.

Zet de kookplaat toe en laat de vloeistof nog een 30 minuten trekken. Giet daarna door een zeef en voeg er op het laatste nog 2 glaasjes rum of de cognac toe. Laat nog even opwarmen.

Serveer voorzichtig in de glazen. Om de glazen te beschermen tegen barsten, zet je in het glas eerst een koffielepeltje.

------------------------------------------------------------------

Duitse Glühwein.

1 sinaasappel

1 fles rode wijn

1 kaneelstokje

1 kruidnagel

2 eetlepels suiker

Boen de sinaasappel schoon en snijd hem in plakken. Warm de wijn op op een laag vuurtje en voeg de plakken sinaasappel, kaneel, kruidnagel en suiker toe. Zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken, dat komt de smaak niet ten goede en dan kan de alcohol vervliegen. Laat het wijnmengseltje nog 30 minuten door borrelen en giet het daarna in een stijlvolle kerstbeker.

-----------------------------------------------------------------

Glühwein met hele citroen.

1 fles rode wijn

1 citroen, goed gewassen

6 kruidnagels

2 kaneelstokjes

2 eetlepels suiker

Bereiding

Steek de kruidnagels in de schil van de citroen

Doe alle ingrediënten in de pan

Verwarm het geheel tot ongeveer 70 graden

Draai het gas laag

Laat de drank ongeveer een half uur trekken.

Boven een glas zeven

-----------------------------------------------------------------

Glühwein met kruidnagel, kaneel en kardemom

1 fles rode wijn

2,5 dl water

100 gram suiker

2 kruidnagelen

2 kardemom zaden

1 sinaasappel, in partjes

½ citroen, in partjes

stukje pijpkaneel

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de pan

Verwarmt het geheel, maar beslist niet laten koken.

Gas laag draaien en 10 minuten laten intrekken

Wijn boven de glazen zeven

En nu genieten maar!!!

Bronvermelding

verschillende

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.