Auberginetajine met kikkererwten

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands

Laatst aangepast: 13 feb. 2014, 11:14 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr spekjes
  • 1 grote aubergine (schillen!!!)
  • 2 el olie
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr champignons
  • 100 gr abrikozen
  • 1 tl kurkurma (geelwortel)
  • 0,5 tl koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 2 st courgette

Bereiden

1. Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.

2. Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.

3. Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.

4. Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken.

5. Snijd de abrikozen in reepjes.

6. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.

7. Bak de champignons mee.

8. Voeg de abrikozen, de specerijen, de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat dit 10 minuten koken.

9. Meng er de aubergine en de uitgelekte kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.

Bronvermelding

Eigen

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.