Avatar

Eigen recept van... Nelly Swertz

Amuse: Kaviaar van courgettes met een crème van Parmezaanse kaas

Anders, Hapje, 6 personen, Wachttijd 25 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 06 nov. 2011, 19:18 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • KAVIAAR
  • 0,5 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 mespuntjes gemalen komijn (poeder)
  • 2 mespuntjes zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie e.v.
  • 2 mooie, kleine courgettes, in plakjes gesneden
  • CRÈME
  • 20 cl. slagroom
  • 100 gr. Parmezaanse kaas (blokjes) + 6 kleine schijfjes

Materialen

  • 6 apéro/amuse glaasjes

Bereiden

KAVIAAR VAN COURGETTES

Blancheer, gedurende 2 minuten, in gezouten, kokend water de courgetteplakjes en koel ze af in ijskoud water. Maak ze met een vork fijn.Voeg, al omscheppend, peper en zout, komijn,het takje rozemarijn, ui,knoflook en olijfolie toe. Doe alles in een pan en gaar het geheel op zacht vuur gedurende 2 à 3 minuten. Roer goed door zodat er een homogene massa ontstaat, verwijder de rozemarijn en laat de massa afkoelen.

CRÈME VAN PARMEZAANSE KAAS

Snijd de kaas in kleine blokjes en doe ze met de slagroom in een klein pannetje. Verwarm, al roerend, op laag vuur totdat de kaas gesmolten is, laat de room inkoken totdat er een mooie crème ontstaat.

OPMAKEN

Vul de glaasjes tot 2/3 met de kaviaar. Verdeel de crème erover. Strooi er een beetje vers gemalen peper overheen. Decoreer met een schijfje Parmezaanse kaas (over het glaasje leggen).

Bronvermelding

Verrines toutes fraîches

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.