Amuse: Kaviaar van courgettes met een crème van Parmezaanse kaas
Anders, Hapje, 6 personen, Wachttijd 25 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Mediterraan
Laatst aangepast: 06 nov. 2011, 19:18 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- KAVIAAR
- 0,5 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 takje rozemarijn
- 2 mespuntjes gemalen komijn (poeder)
- 2 mespuntjes zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie e.v.
- 2 mooie, kleine courgettes, in plakjes gesneden
- CRÈME
- 20 cl. slagroom
- 100 gr. Parmezaanse kaas (blokjes) + 6 kleine schijfjes
Materialen
- 6 apéro/amuse glaasjes
Bereiden
KAVIAAR VAN COURGETTES
Blancheer, gedurende 2 minuten, in gezouten, kokend water de courgetteplakjes en koel ze af in ijskoud water. Maak ze met een vork fijn.Voeg, al omscheppend, peper en zout, komijn,het takje rozemarijn, ui,knoflook en olijfolie toe. Doe alles in een pan en gaar het geheel op zacht vuur gedurende 2 à 3 minuten. Roer goed door zodat er een homogene massa ontstaat, verwijder de rozemarijn en laat de massa afkoelen.
CRÈME VAN PARMEZAANSE KAAS
Snijd de kaas in kleine blokjes en doe ze met de slagroom in een klein pannetje. Verwarm, al roerend, op laag vuur totdat de kaas gesmolten is, laat de room inkoken totdat er een mooie crème ontstaat.
OPMAKEN
Vul de glaasjes tot 2/3 met de kaviaar. Verdeel de crème erover. Strooi er een beetje vers gemalen peper overheen. Decoreer met een schijfje Parmezaanse kaas (over het glaasje leggen).
Bronvermelding
Verrines toutes fraîches