Avatar

Eigen recept van... M Oomen

Pannenkoek : Ovenpannenkoek uit Finland, evt. zoet of hartig te beleggen

Gebak, Hapje, 8 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 okt. 2011, 20:34 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 ml liefst magere melk
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 el zachte boter
  • 1 el suiker
  • boter om in te vetten

Materialen

  • Bakplaat van de oven of grote (!) ovenschaal met rand van minimaal 2,5 cm hoog.

Bereiden

Roer alles tot een glad deeg en giet het in de heel goed ingevette bakplaat (of gebruik bakpapier om hogere rand te krijgen, en tegen het vastplakken). Bak 25-30 minuten in oven van 200-225 graden. Snijd of scheur de pannenkoek in stukken.

Origineel geserveerd met aardbeienjam. Ook heel lekker met ijs en bestrooid met poedersuiker.

- Je kunt het deeg voor het bakken zoet of hartig beleggen, bv. plakjes appel, kersen uit pot, plakjes ontbijtspek, olijven, tomaat, kaas etc.

- De pannenkoek rijst behoorlijk in de oven, zal met 'zwaar' beleg wat minder zijn.

Bronvermelding

Internet

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.