Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Gehaktschotel met kaaskorstje

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 11 mei. 2006, 23:42 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400gr gehakt
  • 4 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. curry-pasta
  • 250gr roerbakgroenten
  • 2 dl. geconcentreerde vleesbouillon,van 1 tablet
  • zout en peper
  • aardappelpuree
  • 100gr grof geraspte kaas (jong belegen)

Bereiden

Snipper de uien en de knoflook. Fruit ze glazig in de olie. Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren. Voeg de tomatenketchup, de sojasaus en de curry-pasta erbij en laat kort meebakken. Voeg de groenten toe, roerbak kort en giet er de bouillon bij. Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn. Voeg er naar smaak zout en peper bij. Maak ondertussen de aardappelpuree. Schep het gehaktmengsel met de groenten in een ingevette ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi het met de geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 200C en zet de gehaktschotel er 30 minuten in. Lekker met een salade.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.