Avatar

Eigen recept van... Herbert Kerperien

Soep van paling met asperge en bosui

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Fusion

Laatst aangepast: 19 nov. 2004, 15:07 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zakje bosui
  • 1 verpakking paling (Euroshopper)
  • 1 pakje bouillon voor vis (AH)
  • 500 gram asperge (vers)

Materialen

  • Soeppan, zeef, snijplank en mes

Bereiden

Maak een bouillon van de de bouillonblokjes. Snij de paling in stukjes van ongeveer 2 cm en voeg deze toe. Laat dit geheel ongeveer een uur trekken op een laag vuur. Voeg dan de asperges, evt. ook in kleinere stukken gesneden toe. Laat dit geheel een uur doortrekken op een laag vuur. De inhoud van de pan door de zeef doen. Uit de zeef de stukken paling en asperge halen en deze na schoonspoelen met warm water terug in de gezeefde soep doen. Dit geheel een dag laten staan. Voor gebruik de soep opwarmen en net voor het serveren de bosui in ringen gesneden toevoegen. Serveren met stokbrood. Rond deze soep mag een glas Gewurztraminer of Tokay Pinot Gris niet ontbreken.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.