Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Herderspastei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Anders

Laatst aangepast: 11 mei. 2006, 00:27 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 450gr rundergehakt
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. bloem
  • extra bloem om uit te rollen
  • 250gr gesneden prei
  • 1/2 bakje barbequesaus
  • 1 1/2 dl. rundvleesbouillon (tablet)
  • 1 groot blik witte bonen in tomatensaus
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • zout en peper
  • 1 eidooier losgeklopt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200C. Fruit de ui met het gehakt in de hete olie al omscheppend bruin. Bak de prei op een hoog vuur 5 minuten mee. Schep de bloem erdoor. Roer de barbequesaus en de bouillon erdoor en stoof alles ongeveer 15 minuten op een laag vuur. Schep de witte bonen erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het in een ovenschaal. Rol 4 plakjes deeg, op elkaar, uit op een met bloem bestoven werkvlak. Dek de schaal ermee af. Snijd de overhangende randjes eraf. Garneer de pastei met de rest van het deeg. Bestrijk het geheel met losgeklopt ei. Bak in een voorverwarmde oven de schotel in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.