Avatar

Eigen recept van... Ingrid Schijff

Mini-pizza calzone

Anders, Lunch, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 19 sep. 2011, 11:09 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 350 gr Italiaanse bloem
  • 2 tl gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 180 ml lauw water
  • 2 el olijfolie
  • Voor de vulling:
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 tn knoflook
  • 1/2 prei
  • 1/2 gele paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine winterpeen
  • snufje paprikapoeder
  • 1 el gehakte verse munt
  • 1 bolletje mozzarella
  • 400 gr gehakt (lams of runder)
  • Voor de saus:
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 50 ml rode wijn
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 4 tomaten
  • 1/2 tl Provencaalse kruiden
  • 1/2 el suiker
  • 1 el gehakte basilicum

Materialen

  • plastic folie, staafmixer, deegroller

Bereiden

Meng voor het deeg de bloem met het zout, de gist en de suiker. Kneed er met je handen de olie en het water door. Blijf kneden tot er een mooi soepel deeg ontstaat. Verdeel het deeg in bolletjes en laat deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat onder plasticfolie een uur rijzen op een warme plaats. Fruit ondertussen voor de saus de gesnipperde ui in de olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee. Blus af met rode wijn, de fijngehakte tomaten en de aceto balsamico en laat eventjes koken. Voeg de suiker en de Provencaalse kruiden toe. Laat op laag vuur zachtjes koken en indikken. Mix alles met een staafmixer tot een mooie saus en breng op smaak. Maak de saus af met wat verse basilicum. Fruit voor de vulling het gesnipperde uitje aan in een beetje olijfolie. Voeg als de ui glazig wordt de knoflook, de in piepkleine blokjes gesneden wortel, paprika en bleekselderij en de in dunne ringetjes gesneden gewassen prei toe. Bak even mee. Voeg het paprikapoeder en de munt toe en bak even mee. Haal de groenten uit de pan en doe weer een beetje olijfolie in de pan. Bak hierin het gehakt rul en breng op smaak. Voeg dan het groentenmengsel toe en breng alles op smaak. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en laat uitlekken in een vergiet. Laat de groenten en het gehakt afkoelen en roer de mozzarella erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot mooie kleine ronde lapjes. Bestrijk met wat tomaten saus. Leg aan één kant van het lapje een klein bergje van de gehaktmassa. Vouw het deeg erover en druk de randen goed dicht. Bak de calzones af in ca 10 minuten.

Bronvermelding

andere bron

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.