Avatar

Eigen recept van... Nelleke Hagens

Artichauts vinaigrette

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 50 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Frans

Laatst aangepast: 08 feb. 2008, 23:13 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 citroen of 3 el. (wijn)azijn
  • 4 kleine artisjokken
  • 1 ei
  • 1 kleine zoetzure augurk
  • 4 takjes peterselie
  • 8 sprietjes bieslook
  • zout, peper (versgemalen)
  • 1/2 theelepel franse mosterd
  • 6 eetlepels olie
  • 2 eetlepels (witte wijn)azijn
  • 1 teentje knoflook

Materialen

  • citruspers, schaar, grote pan, pannetje, kommetje, plank, mes, knoflookpers, zeef

Bereiden

Citroen uitpersen (3 el. sap)

Artisjokken onder stromend water wassen. Steel en onderste lelijke bladeren verwijderen. Puntjes van de bovenste blaadjes afknipen.

In grote pan met ruim water, citroensap en zout artisjokken in ca. 35 min. gaarkoken.

(als een blaadje bij trekken makkelijk 'meegeeft is de artisjok gaar) Afgieten en ondersteboven in de vergiet laten uitlekken.

Intussen het ei in 10 min. hard koken, laten schrikken en pellen.

Augurk zeer fijn snipperen. In kommetje peterselie en bieslook zeer fijn knippen. Toevoegen: 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, mosterd, olie, azijn en augurk. Knoflook er boven uitpersen.

Sausje doorelkaar kloppen. Boven het sausje het ei door een zeef drukken en doorroeren.

Artisjokken op 4 bordjes scheppen en de saus over 4 kommetjes verdelen.

Eetwijze: uit artisjok blaadje trekken, vlezige onderkant in de saus dopen en uitzuigen.

Met een lepeltje oneetbaar 'hooi' voorzichtig van de bodem schrapen.

Bodem in stukjes snijden, in de saus dopen

Bronvermelding

uit "de Franse keuken"

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.