Avatar

Eigen recept van... Sandra van der Nat

STOVEN RUND: Gestoofd rundvlees met massala

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 180 minuten, Bereidingstijd 180 minuten, Indiaas

Laatst aangepast: 15 okt. 2010, 23:25 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr riblappen, in grote dobbelstenen
  • zout
  • 1 ui, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 500 ml dikke yoghurt
  • 1 el garam massala (Indiaas kruidenmengsel)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 gr boter
  • 500 ml runderbouillon
  • 4 el geschaafde amandelen

Bereiden

Doe vlees, ui, knoflook, citroensap, yoghurt en garam massala in een kom, roer goed door elkaar en laat afgedekt minstens 3 uur marineren op koele plaats.

Schep het vlees uit de marinade, verhit olie en boter en bak het vlees aan alle kanten aan. Voeg bouillon toe, temper het vuur en laat het vlees minstens 3 uur zachtjes stoven.

Rooster de amandelen in enkele druppels olie lichtbruin.

Verdeel het vlees en de saus over de borden en bestrooi met de amandelen.

Lekker met basmatirijst, roergebakken paksoi en evt. komkommersalade.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.