Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

'(Aanrader) Rundvlees met een Indische twist' Heerlijk pittig en verschrikkelijk lekker, de pan gaat altijd leeg

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 06 dec. 2017, 16:10 | 398 keer bewaard

Ingrediënten

  • riblappen

Bereiden

8OO GRAM RIBRUNDERLAPPEN, ZO MAGER MOGELIJK, 2 VOLLE EETLEPELS SAMBAL BADJAK, 3 EETLEPELS KETJAP MANIS, EEN ½ THEELEPEL DJINTEN, ½ T.L. LAOS, ½ T.L.BOEMBOE SATÉ, ½ T.L. SEREHPOEDER, ½ T.L. KETOEMBAR, 3 TEENTJES KNOFLOOK, 6 EETLEPELS OLIE, MILDE OLIJFOLIE OF ZONNEBLOEMOLIE, 3 UIEN, 2 VOLLE EETLEPELS PINDAKAAS MET NOOTJES

DE KRUIDEN, SAMBAL , KETJAP EN GEPERSTE KNOFLOOK GOED MENGEN EN HET VLEES IN BLOKJES SNIJDEN EN DOOR HET KRUIDENMENGSEL DOEN, IN EEN AFGESLOTEN DOOS IN DE KOELKAST EEN UURTJE OF 2 IN LATEN TREKKEN.

IN EEN GIETIJZEREN BRAADPAN 4 EETLEPELS OLIE HEET LATEN WORDEN EN HET VLEES OM EN OM LATEN BRUINEN, ONDERTUSSEN IN EEN BAKPAN 2 EETLEPELS OLIE VERWARMEN EN DE IN HALVE RINGEN GESNEDEN UIEN LATEN FRUITEN, LICHTBRUIN.

ALS DE UIEN GOED ZIJN BIJ HET VLEES DOEN EN LIEFST OP EEN SUDDERPITJE OF EEN PETROLEUMSTELLETJE ZETTEN EN EEN UURTJE OF 4 LEKKER LATEN SUDDEREN, PROEF OF HET VLEES LEKKER GAAR IS, ANDERS GEWOON NOG EVEN DOOR LATEN SUDDEREN.

ALS HET VLEES KLAAR IS BINDEN MET 2 VOLLE EETLEPELS PINDAKAAS, MET EEN HOUTEN LEPEL GOED DOORROEREN, DAN IS HET GERECHT KLAAR.

SERVEREN MET EEN LEKKERE BASMATIRIJST, DEZE RIJST HEEFT EEN MOOIE LANGE KORREL EN EEN GOEDE SMAAK.

VEEL SUPERMARKTEN VERKOPEN MOMENTEEL RIJSTTAFELMIX, DIT ZIJN DOORZICHTIGE BAKJES MET EEN VIERVAKSVERDELING, EN DIT IS ECHT HEEL LEKKER BIJ DIT GERECHT, ALS JE HET GERECHT MET DE RIJST OP JE BORD SCHEPT, DOE JE ER VAN ALLE 4 EEN LEPELTJE OVERHEEN, SMULLEN MAAR.

OOK EEN FRISSE KOMKOMMERSALADE ZAL HIER LEKKER BIJ SMAKEN

Bronvermelding

tante 4-12-2008

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.