Avatar

Eigen recept van... Diana van Oene

Noedels in zwarte-bonensaus

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 12 aug. 2011, 21:33 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes, in lange stukken
  • 375 gr dunne verse eiernoedels
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el geraspte verse gember
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 el gedroogde zwarte bonen, gehakt (de oosterse soort)
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el zwarte-bonensaus
  • 1 el suiker
  • 1.25 dl groentebouillon
  • 225 gr gesneden bamboescheuten uit blik, uitgelekt

Bereiden

1. Kook de noedels in ruim kokend water beetgaar; giet ze af.

2. Verhit de oliesoorten in een wok of pan. Roerbak gember en knoflook hierin 2 minuten op laag vuur. Voeg de goed afgespoelde zwarte bonen toe en roerbak nog 2 minuten.

3. Voeg sauzen, suiker en bouillon toe. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes inkoken en iets dikker worden. Voeg de bamboescheuten, bosui en noedels toe. Roer tot alles doorgewarmd is en goed gemengd is. Serveer direct.

Bronvermelding

Het grote vegetarische kookboek

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.