Avatar

Eigen recept van... Tuti Lewerissa

Tapas: Tortilla de Patatas; Aardappel Tortilla

Anders, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Spaans

Laatst aangepast: 30 jan. 2007, 12:34 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote stevige aardappelen
  • 4 grote uien
  • 4/5 large eieren
  • zout
  • olijfolie

Materialen

  • Snijplank Een diepe koekepan met anti-aanbak laag Een plat bord met minimaal dezelfde diameter als de pan

Bereiden

Snijd de aardappelen in schijfjes. Snijd de uien in ringen.

Zet de koekepan op het vuur met ruim olijfolie.

Doe de aardappelen en uien in de pan.

Voeg een snufje zout toe en laat het geheel op medium vuur garen. Kluts de eieren in een grote kom, voeg een snufje zout toe. Haal de uien en aardappelen uit de pan en laat ze in een zeef uitlekken. Zorg dat er een bodempje olie in de pan achterblijft.

Voeg de aardappelen en de uien toe aan het eiermengsel en mixt het geheel met een lepel goed door elkaar. Doe het aardappel/eier mengsel in de pan en laat op laag vuur zachtjes doorgaren. Als de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold, keer je de Tortilla om op een bord en laat deze vervolgens met de andere zijde in de pan glijden. Het geheel op medium vuur laten doorgaren, tot de onderkant goudbruin is. Snijdt in blokjes of puntjes en kan warm en koud gegeten worden.

Lekker met aioli, mayonaise of curry. Als variatie kun je ook samen met de uien groene paprika toevoegen om een Tortilla de Patatas à lo pobre te maken.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.