Avatar

Eigen recept van... Tante Jojo

Kip-groentetajine met citroencouscous

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 15 minuten, Bereidingstijd 50 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 18 sep. 2011, 15:30 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 80 ml olijfolie
  • 2,5 eetlepel ras el hanout
  • 500 gram kipfilets in stukjes
  • 200 gram couscous
  • citroen
  • 375 ml kippenbouillon
  • 1 ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes, in stukjes
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 400 gram kikkererwten (blik)
  • 2 eetlepels koreanderblaadjes
  • zout en peper

Bereiden

De helft van de olijfolie vermenten met de ras el hanout en de kip. Bestrooien met peper en zout en 15 minuten laten intrekken.

Couscous in een kom metnen met citroenrasp en 20 ml olie. Roer er 250 ml hete bouillon door. Laat 5 min. afgedekt staan tot het vocht is opgenomen. Roer de korrels los met een vork, roer het citroensap van een halve citroen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de ui 2-3 minutenten tot hij zacht is. Voeg knoflook en courgette toe en bak nog 2-3 minuten tot de courgette zacht is. Neem uit de pan en houd warm.

Zet de pan op middelhoog vuur. Roerbak de kip in delen in 3-4 minuten goudbruin. Voeg het courgettemengsel, de tomaat, kikkererwten en de rest van de bouillon en ras el hanout ote. en laat 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.

Roer de koriander er door en serveer met de couscous.

Bronvermelding

Delicious, sept. 2010 p. 41

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.